به گزارش سینماپرس، امیرحسین شفیعی کارگردان، تهیهکننده تئاتر و عضو هیأت داوران دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان که خود از کارگردانان موفق تئاتر در بخشهای خیابانی و صحنهای است و جوایز بسیاری را هم برده است با اشاره به ارزیابی خود از برگزاری این رویداد ملی توضیح داد: جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان تنها رویداد بازمانده از مجموعه جشنواره هایی است که با موضوعات «شهر وشهروندی» در استانهای مختلف کشور برگزار میشود. روندی که متأسفانه بعد از گذر سالها به همت هنرمندان شریف و تلاشگر لاهیجان به حیات خود ادامه داده و می تواند دربرگیرنده ارزشمندیهای فراوانی باشد.
وی با قدردانی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان، شهرداری لاهیجان و دیگر مجموعههایی که در برگزاری این رویداد تلاش کردند، گفت: من از جمله هنرمندانی بودم که خودم از اولین دوره برگزاری این رویداد تا به امروز از شرکت کنندگان و علاقهمندان حضور در این جشنواره بودم چرا که بر این باورم این رویداد یکی از مهم ترین و پراهمیت ترین جشنواره هایی است که هنرمندان فعال عرصه تئاتر خیابانی میتوانند در آن حضور پیدا کنند. به هر حال موضوعاتی که در این جشنواره به آن پرداخته می شود، موضوعاتی است که به شدت برای جامعه امروز ما کاربرد دارد و می تواند انگیزه ای برای تولید آثار دغدغه مند باشد.
این کارگردان تئاتر که دبیری جشنواره تئاتر «سردار آسمانی» را هم در دوره ابتدیی برعهده داشت بیان کرد: یکی از اتفاقات جالب رویداد امسال حضور کارهای دغدغه مند به ویژه در حوزه محیط زیست بود که نسبت به دیگر آثار اجرایی شکل پر رنگی داشت. این در حالی است که توجه به مسائل مرتبط با زندگی شهری و شهروندی جزو اولویت هایی بود که در این جشنواره به آن توجه خاصی شد. البته یکی از بخش های مهم تئاتر خیابانی توجه به عنصر خلاقیت است که در بستر فضای باز یا فضای غیر مرسوم تئاتری اجرا می شود و گروه های تئاتر خیابانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تجربیاتی که به دست آوردند به شدت در این زمینه پیشرفت کردند. شرایطی که در جشنواره دوازدهم تئاترشهروندی لاهیجان هم دیده شد و ما شاهد اجرای آثار ارزشمندی در این زمینه بودیم.
شفیعی ادامه داد: شاید نکته ای که در کنار خلاقیت به آن کمتر توجه شده، موضوع «طرح و ایده» است که هنوز گروه های ما نتوانستند به همان میزان که در خلاقیت و کارگردانی خوب بودند، در حوزه نگارش متن یا طرح و ایده موفق تر عمل کنند. شرایطی که اگر بیشتر تقویت شود ما می توانیم به شیوه های نوینی در تئاتر خیابانی دست پیدا خواهیم کرد. در این چارچوب ما گروه های تئاتر خیابانی زیادی داریم که دارای کارگردانان و بازیگران بسیار خلاقی هستند که می توانند برای این عرصه نمایشی حامل خبرها و اتفاقات خوبی برای آینده این بخش باشند.
عضو هیأت داوران دوازدهمین جشنواره سراسری تئاترخیابانی شهروند لاهیجان گفت: مجموعه اتفاقاتی که در عرصه تئاتر خیابانی صورت گرفته باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرند. این حمایت هم تنها به واسطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید انجام شود. تئاتر خیابانی از جمله هنرهایی است که تمام سازمان ها و نهادهای فرهنگی می توانند به حمایت از این گونه نمایشی ورود پیدا کنند. تئاترخیابانی جنبه های اموزشی فوق العاده بالایی دارد که می توانیم از این کارکرد به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. البته یکی دیگر از جنبه های تئاتر خیابانی که در ایران به آن کمتر توجه می شود، بُعد سرگرمی این بخش از تئاتر است که متاسفانه در ایران کمتر شاهد رواج چنین شیوه ای بودیم.
وی افزود: جنبه های سرگرمی که می تواند توسط تئاتر خیابانی ایجاد شود، دربرگیرنده جنبه های بی شماری برای تحقق کلید واژه شور و نشاط اجتماعی است. فرآیندی که متاسفانه در این سالها کمتر شاهد اچرای عمومی چنین آثاری بودیم. تجربه ای که در سالهایی وجود داشت و حمایت هایی هم در این زمینه صورت گرفت اما متاسفانه این فضای حمایتی هم کمتر شد. بنابراین همین جشنواره ها تنها مسیر پیش روی گروه های نمایش خیابانی است که در این حوزه به کسب تجربه بپردازند.
شفیعی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: امروزه بسیاری از مفاهیم در کشور ما وجود دارد که می توانیم به واسطه تئاتر خیابانی درباره آن به طرح مساله بپردازیم. شرایطی که متاسفانه به غیر از جشنواره های این چنینی از آن بهرهمند نمیشویم و جا دارد که از این ظرفیت استفاده بیشتری کنیم.
دوازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» نوزدهم تا بیست و دوم مهرماه سال ۱۴۰۲ توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، شهرداری لاهیجان، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مجموعه های دیگر در شهر لاهیجان برگزار میشود.
ارسال نظر